Natuurmonumenten

  • Informatie

   

Natuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban. We activeren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven.

Dat doen we omdat de natuur bron van inspiratie en verwondering is. Daar moeten we zuinig op zijn en goed voor zorgen. Want in een dichtbevolkt land is natuur extra kwetsbaar. Daarom beschermt Natuurmonumenten natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Overal in Nederland. Voor iedereen. Die natuur stellen we veilig tot in de eeuwigheid door natuur aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken voor iedereen. Dat doen we met steun van vrienden, vrijwilligers, leden en bedrijven.

Natuur aankopen

In 1905 voorkwam Jac. P. Thijsse dat het Naardermeer in een vuilnisbelt veranderde. Deze actie was de aanzet tot de oprichting Natuurmonumenten. De beoogde stortplaats werd de eerste aankoop van Natuurmonumenten en is vandaag de dag nog steeds een prachtig natuurgebied. Met steun van leden, donateurs en sponsors blijft Natuurmonumenten gebieden aankopen om ze veilig te stellen voor de toekomst. Dat laatste staat ook omschreven in de Missie en Visie van Natuurmonumenten. 

Als lid van Natuurmonumenten krijg je:

  • Het boek 365x De natuur in met al onze natuurgebieden en meer dan 90 routekaarten.
  • Het natuurmagazine Puur Natuur, dat vier keer per jaar verschijnt.
  • Tot 40% korting op natuurexcursies en activiteiten voor jong en oud.
  • Korting op de leukste groene cadeaus in de webshop en aanbiedingen van onze partners.

 

U bent hier